Jópofa Bolt

Click here to edit subtitle

Gyomorsav ellen

A gyomor savassága: tünetek, okok, minden gyógymód

A gyomorsav sokféle természetű tényezőnek köszönhető, nemcsak fizikai, hanem érzelmi is. Az égő érzés intenzitása változó lehet, és felfelé haladhat a nyak felé. 


Tudjuk meg jobban, hogyan lehet gyógyítani.


>   A gyomorsav tünetei

>   Okok

>   Kezelések gyomorsav 


A gyomor elhelyezkedése az emésztőrendszerben


A gyomorsav tünetei


A gyomor savassága különféle tüneteken keresztül nyilvánul meg, többé-kevésbé bosszantó. Az első riasztó csengő kétségtelenül gyomorégés, amely egyes esetekben a nyakig is eljuthat.  Óvatosan kell figyelni, ha a fájdalom az étkezés után 30 percen belül érezhető (ez lehet  gyomorfekély), vagy ha éjszaka is folytatódik nappal (ez lehet nyombélfekély). Más esetekben a gyomornedv megemelkedése gasztro-nyelőcső refluxot idézhet elő (ezekben az esetekben az égés fokozódik, ha a testtartás megváltozik), és számos más tünethez vezethet, például:


  • Torokfájás 
  • Rekedtség 
  • Asztma
  • A fogzománc eróziója 
  • Az ételek visszaforgatása

A gyomorsav leggyakoribb okai:

Egészségtelen életmód 
Rossz étkezési szokások 
Kapcsolatok más patológiákkal

Figyelembe kell azonban venni, hogy a  gyomor is egyben az érzelmi vonatkozásokkal, így a gyomor részének fekélyei és sebei egy valódi elhúzódó szorongásos állapotnak vagy intenzív stressznek is köszönhetők.

Táplálkozás gyomorsav esetén

Egyes ételek általában irritálják a gyomor falát. Az olyan italok, mint a kávé és a tea, előidézhetik ezt a hatást.A zöldségekből soha nem elég, és vannak olyan speciálisak, amelyek segítik a gyomrot: az édeskömény természetesen helyreállítja a szerv jólétét.De az egészségi állapot helyreállításához az asztalnál betartandó szabály egyszerű: józanság. Nem a mártásokra, bőséges olajra, sült ételekre, kolbászokra vagy tejtermékekre.A manuka méz kiváló hatással van gyomorégés és gyomorsav esetén.Hasznos az étrend kiegészítése olyan gyógyteákkal is, amelyek segítenek megnyugtatni a különböző gyomorbántalmakat és megkönnyítik az emésztést.

Illóolajok a gyomorsavhoz

Az illóolajokat a pszichés és érzelmi szféra egyensúlyának helyreállítására használják, és alkalmasak a gyomorégéssel kapcsolatos problémák kezelésére is.

Bach-virágok a gyomorsavhoz

A Bach-virágok  a test egészségére és a lelkiállapotra hatnak, ezért a gyomorsav kezelésére javallottak.Az agrimony például azoknak a gyógymódja, akiknek a gyomorsav a kifejezetlen aggodalmak és a nyilvánosságra nem hozott bosszúságok tükre. A fűzfa többet ér savasság esetén a túl sokáig kikelt harag miatt. Még a Rák alma is kiegyensúlyozza a gyomrot; A szilfa alkalmas azok számára, akik gondoktól elnyomva élnek, és nehézségekkel élnek a gyomorban, ami a vállalt kötelezettségek terheléséből adódik.

Hagyományos kínai orvoslás

A gyomor szabályozza az ételek macerációját és érését, szabályozza az ételek Jing energiájának transzportját és diffúzióját .A hagyományos kínai orvoslásban a gyomorban találjuk meg a folyadékok eredetét, és ez a szerv irányítja a Qi ereszkedését (míg ehelyett például a lép Qi- jének le kell mennie, nem pedig felfelé, hogy a funkciók helyesen legyenek elosztva).A gyomor és a lép azonban a TCM-ben elválaszthatatlanul kapcsolódik: mindkét szerv akupunktúrájával történő tonizálás elengedhetetlen minden lábadozásban.

Homeopátia

Általánosságban elmondható, hogy a homeopáták a gyomorégés során a Nux vomicára támaszkodnak . Gyakran más gyógymódokkal társul, például Kalium bichromicum vagy Argentum nitricum .Mindenesetre egy jó homeopata először ellenőrzi a gyomorégés és a savasság folyamatához kapcsolódó okokat és tüneteket, konkrét kérdéseket tesz fel arról, hogy mennyi és hogyan fordul elő.